Jablečný chléb s křupavou kůrkou
Recept

Jablečný chléb s křupavou kůrkou

Sladký a plný jablek

Chleba nemusí být jen pšeničný, žitný nebo celozrnný. Vyzkoušejte náš oblíbený recept na jablečný chléb, který je velmi lahodný, vláčný a jeho křupavá kůrka vás dostane!

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 šálky bílého cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky jablek, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky mleté skořice nebo více podle chuti

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte pečící formu na chléb.
  2. V misce rozšlehejte vejce, cukr, rostlinný olej a vanilkový extrakt; přidejte jablka.
  3. V jiné míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a skořici. Vše přidejte do jablečné směsi a míchejte, dokud se těsta nespojí. Takto připravené těsto nalijeme do formy.
  4. Pečte v předehřáté troubě zhruba 45 minut, zakryjte formu hliníkovou fólií a pokračujte v pečení zhruba dalších 15 minut. Před vyjmutím nechte vychladnout.

Zajímavost na závěr
Jablka jako elixír mládí a zdraví

Asi každý z nás už v životě snědl nespočetně jablek. Jablko vnímáme jako takové obyčejné ovoce, kterého je všude dostatek. Už se nad ním jednoduše tolik nepozastavujeme. Ale měli bychom. O jablku by se mohlo říct, že je až kouzelné. Reguluje trávení, bojuje proti infekcím, má detoxikační a regenerační účinky. A co víc? Posiluje naši imunitu, zlepšuje náladu, zvyšuje vitalitu, zdraví a dokonce i omlazuje. Má vysoký obsah vitamínů, blahodárné je i pro náš krevní oběh, srdce, cévy a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Obsažený draslík je skvělý pro správnou funkci ledvin a svalů.

A věděli jste, že jablka také zlepšují naši paměť? To a další zajímavosti si můžete přečíst v našem článku.

Nina Pešková
Nina Pešková 10. 11. 2020

Čtěte také

Mohlo by vás zajímat