Vánoční cukroví na poslední chvíli: rychlé, snadné a navíc z ovoce!
Recept

Vánoční cukroví na poslední chvíli: rychlé, snadné a navíc z ovoce!

Vyzkoušejte naše recepty a překvapte své blízké.

Už se to nezadržitelně blíží! Vánoce. Čas klidu a pohody v kruhu nejbližších. Čas, kdy nejraději sledujeme pohádky a pochutnáváme si na vánočním cukroví. Pokud patříte mezi ty, kteří si nechávají přípravu cukroví na poslední chvíli, anebo jen chcete ještě něco malého a rychlého nachystat k vánočnímu hodování, tak přesně pro vás jsme přichystali vánoční cukroví, které svou přípravou nezatíží váš čas a navíc je z ovoce :).

Banánky v čokoládě

Ingredience

  • 1 balíček piškotů
  • 2 banány
  • 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka cca 0,5 cm tlusté. Každé takto přichystané kolečko vložte mezi dva piškoty a spojte párátkem. V hrnci rozpusťte čokoládu a banány ponořte v čokoládě. Na závěr je můžete namočit ještě do jemně nakrájených oříšků a poté je položte na pečící papír, kde je nechte ztuhnout.  Po vychladnutí je dejte ještě na pár hodin do lednice. Banánky v čokoládě jsou velice jednoduché na přípravu a chutnají výtečně!

Jablka v karamelu

Ingredience

  • 6 jablek
  • 400 g třtinového cukru
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

Jablka nejprve omyjte a nakrájejte na měsíčky. Do horní části každého jablka zatlačte dřevěnou špejli. V hrnci dejte vařit vodu s cukrem zhruba 10 minut, dokud nezkaramelizuje. V takto přichystaném sirupu namáčejte jablka na špejli. Pro ozdobení můžete použít v sáčku rozdrcené oříšky, do kterých vložíte jablka v sirupu. Máčená jablka dejte vychladnout na alobal potřený máslem. A máte hotovo. Jednoduché, a ta vůně! Neskutečná:) Jablka v karamelu rozvoní celý váš domov příjemným vánočním aroma.

Brusinkové srdíčka

Ingredience

  • 150 g brusinek
  • 5 g pomerančové kúry
  • 30 g ovesných vloček
  • 30 g kokosu

Postup přípravy

Brusinková srdíčka jsou dalším z nepečených a lehkých vánočních desertů. Nejprve na jemno rozmixujte pomerančovou kúru. V další misce pak mixujte směs brusinek, kokosu a ovesných vloček. Přidejte pomerančovou kúru. Výsledná směs by měla být lepkavá, pokud tomu tak není, přidejte více brusinek. Z těsta vykrojte srdíčka, které můžete pro zvýraznění chuti polít přichystanou čokoládou.

Doufáme, že vám budou naše recepty chutnat a přejeme příjemné svátky :)-

Nina Pešková
Nina Pešková 06. 12. 2023

Čtěte také

Mohlo by vás zajímat