Pojďme se na tuto lákavou kombinaci chutí podívat zblízka 😉
Pro tento recept si připravte následující ingredience:
Ingredience
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 1 polévková lžíce balsamika
- 1 čajová lžička cukru
- 1 polévková lžíce hrubě nakrájeného čerstvého estragonu
- ¼ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 x vykostěné kuřecí prsa bez kůže
- 6 šálků volně baleného čerstvého špenátu
- 6-8 velkých jahod
- 1 avokádo
- 3-4 tenké plátky červené cibule
- ¼ šálku sýra feta
- 2 polévkové lžíce mandlí
Postup přípravy salátu
Na začátek smíchejte extra panenský olivový olej s balsamikem, cukrem, estragonem, solí a čerstvě mletým pepřem. Polovinou takto přichystané směsi polijte kuřecí prsa a uchovejte je v lednici po dobu 30 min až 2 hodin.
Kuřecí prsa orestujte na pánvi zhruba 3 minuty z obou stran. Poté snižte teplotu vařiče na středně nízkou a dopečte prsa po dobu 20 – 25 minut. Nezapomeňte každých 5 minut otáčet.
Do velké salátové mísy smíchejte nakrájené kuřecí prsa na plátky, špenát, avokádo, jahody, červenou cibuli, sýrem feta, mandle se zbytkem směsi koření. Ihned můžete podávat na stůl. A menší rada na závěr. Jahody můžete zaměnit za borůvky a namísto sýru feta zkusit kozí sýr.
Doufáme, že toto jin a jang spojení jahod s avokádem vám bude chutnat.