Osvěžující, zdravá a plná vitamínů! Cuketa je ideální zeleninou zvláště v teplém počasí, dokáže totiž eliminovat horko v žaludku. Dalším benefitem je její nízkokalorická hodnota, má také nízký obsah tuku a sodíku. Díky cuketě budete mít i více energie, což se v tomto teplém počasí zcela jistě hodí. Je plná provitamínu A, který ovlivňuje naše celkové zdraví a dodává nám energii. Mimo to obsahuje ještě karoteny, minerály (hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor), vitamíny A, B, C a vlákninu. Cuketa se tedy zdá jako výjimečná ingredience. A to také je! Rádi bychom se s vámi podělili o skvělý cuketový koláč s rajčaty.
Ingredience
Těsto
- 3 velké najemno nastrouhané cukety
- 4 vejce
- ½ šálku mouky
- 1 nasekaný česnek
Krém
- 4 rajčata
- 50:50 směs smetany a majonézy (dle potřeby)
- nakrájený kopr
Postup přípravy
Cukety si najemno nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Do misky vložte vejce, mouku a česnek. Podle potřeby přidejte více mouky. Z takto připravené směsi vytvořte placky a osmažte po obou stranách dozlatova. Jednotlivé placky namažte směsí smetany a majonézy, kopru a nakrájených rajčat. Cuketový koláč nechte nejméně 10 – 15 min. vychladnout v lednici.
A máte hotovo! Recept je snadný a přitom neobvyklý a určitě s ním zazáříte.
Přejeme dobrou chuť. 😉