Cuketový koláč s rajčaty
Recept

Cuketový koláč s rajčaty

Recept je snadný a přitom neobvyklý a určitě s ním zazáříte.

Osvěžující, zdravá a plná vitamínů! Cuketa je ideální zeleninou zvláště v teplém počasí, dokáže totiž eliminovat horko v žaludku. Dalším benefitem je její nízkokalorická hodnota, má také nízký obsah tuku a sodíku.  Díky cuketě budete mít i více energie, což se v tomto teplém počasí zcela jistě hodí. Je plná provitamínu A, který ovlivňuje naše celkové zdraví a dodává nám energii. Mimo to obsahuje ještě karoteny, minerály (hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor), vitamíny A, B, C a vlákninu. Cuketa se tedy zdá jako výjimečná ingredience. A to také je! Rádi bychom se s vámi podělili o skvělý cuketový koláč s rajčaty.

Ingredience

Těsto

  • 3 velké najemno nastrouhané cukety
  • 4 vejce
  • ½  šálku mouky
  • 1 nasekaný česnek

Krém

  • 4 rajčata
  • 50:50 směs smetany a majonézy (dle potřeby)
  • nakrájený kopr

Postup přípravy

Cukety si najemno nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Do misky vložte vejce, mouku a česnek. Podle potřeby přidejte více mouky. Z takto připravené směsi vytvořte placky a osmažte po obou stranách dozlatova. Jednotlivé placky namažte směsí smetany a majonézy, kopru a nakrájených rajčat. Cuketový koláč nechte nejméně 10 – 15 min. vychladnout v lednici.

A máte hotovo! Recept je snadný a přitom neobvyklý a určitě s ním zazáříte.

Přejeme dobrou chuť. 😉

Nina Pešková
Nina Pešková 20. 08. 2018

Čtěte také

Mohlo by vás zajímat