Zelenina nebude čekat v koutě!
Recept

Zelenina nebude čekat v koutě!

Ty nejlepší recepty s pečenou zeleninou

Měli jste někdy pocit, že zelenina je nudná? Po přečtení našeho článku zcela jistě změníte názor. Připravili jsme pro vás neodolatelné, rozmanité a hlavně rychlé chuťovky ze zeleniny. Tak očistit, nakrájet, upéct a jde se na to:).

Pečená brokolice s parmezánem

Vše, co potřebujete, je pouze 5 ingrediencí a pár minut! Představujeme vám náš oblíbený recept na pečenou brokolici.

Ingredience

  • 1 čerstvá brokolice, rozlámaná na růžičky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl (nejlépe Košer nebo mořská)
  • pepř
  • nastrouhaný parmezán sýr

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 250°C.
  2. Na plech vyskládejte růžičky brokolice a pokapejte olivovým olejem.
  3. Osolte, pořádně zamíchejte a pečte cca 8 minut. V polovině pečení otočte plech, abyste docílili rovnoměrného pečení.
  4. Vyjměte plech s brokolicí, dochuťte špetkou pepře a strouhaným parmezánem.
  5. Přejeme dobrou chuť.

Pečená rajčata s voňavým česnekem

Ach, jak máme rádi, když je jídlo zdravé, chutné a ještě ke všemu ho stihneme za pár minut. Tuto delikatesu máte hotovou ani ne za 30 minut.

Ingredience

  • 280 g cherry rajčátek, nakrájených na polovinu
  • 6 stroužků česneku nasekaného na drobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička soli (nejlépe Košer nebo mořské)
  • 2 čajové lžičky pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V misce smíchejte nakrájená cherry rajčátka, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
  3. Rajčata rovnoměrně rozložte na plech a pečte cca 20-25 minut, dokud nebudou měkká a voňavá.
  4. Můžete podávat na stůl.

Pečená cuketa s parmezánem

Dokonalé pečené cukety s ostrou chutí. Jsou zdravé a naprosto návykové:). Vyzkoušejte také náš další recept s cuketou.

Ingredience

  • 4 menší cukety, podélně rozkrojené na čtvrtky
  • 110 g nastrouhaného parmezánu
  • ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky sušené bazalky
  • ¼ česneku v prášku
  • sůl a pepře dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nakrájené čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech nastříkejte separačním nepřilnavým sprejem.
  2. V menší misce smíchejte parmezán, tymián, oregano, bazalku, česnekový prášek, sůl a pepř.
  3. Na připravený plech naskládejte cuketu, pokapte ji olivovým olejem a posypte připravenou směsí.
  4. Cukety vložte do trouby a pečte do měkka, asi 18 minut.
  5. Ihned podávejte.

Pro další zdravé zeleninové recepty se můžete nechat inspirovat zde.

Nina Pešková
Nina Pešková 06. 09. 2020

Čtěte také

Mohlo by vás zajímat